Úvod

Memoriál Zdeňka Janoštíka

publikováno 18.06.2018

Týmy přípravky se zúčastnily 16.6. turnaje pořádaného klubem FC Ajax Bezměrov na jejich nově zrekonstruovaném hřišti. Turnaje se účastnilo 16 týmů(foto) z okresů Prostějov, Kroměříž, Uherské Hradiště a Vyškov. Turnaj oficiálně zahájil starosta Bezměrova pan Josef Večerka. Slavnostní úvodní výkop pak provedl Patrik Janoštík, syn nedávno zesnulé legendy bezměrovského fotbalu. 

Jak už to tak bývá, na turnaji bylo vidět velké možství soubojů a obrovská bojovnost o každý gól. Celý turnaj velice dobře dopadl. A to jak díky příjemnému sobotnímu počasí, tak i díky organizátorům, kteří akci výborně připravili a zvládli.

Turnaj se hrál na 4 minihřištích ve dvou skupinách v každé kategorii. Po odehrání základních skupin se všichni utkali "křížovým" systémem se soupeři z druhé skupiny. Vítězové těchto utkání postupovali do bojů o medaile. 

Mladší přípravka

Turnaje mladší přípravky se zúčastnily týmy Pustiměře, FC Ajax Bezměrov "A" a "B", FC Slovácko - dívky, TJ Těšnovice, TJ Haná Nezamyslice, FK Němčice nad Hanou, TJ Sokol Žalkovice.

Mladší přípravka se utkala v prvním utkání proti dívčímu týmu ze Slovácka a hned od úvodu dávala jasně najevo, že její cíle jsou hodně vysoké. Po přesvědčivém výkonu vyhráli 6:0. Ve druhém utkání nastoupili proti domácímu Béčku, které jasně deklasovali 12:1. Ve třetím utkání narazili na tým ze Žalkovic, který předváděl velice podobné výkony jako naši nejmladší. Ale ani tento soupeř nezastavil rozjeté trio Ambrož-Ambrož-Ambrož :-), které velice dobře podporovalo duo Hošek - Hladíková a skvělý gólman Štěbra. Konečný výsledek 4:0 tak zpečetil první místo ve skupině. V prvním kole play-off narazili na tým z Němčic nad Hanou, které smetli vysoko 8:0. V boji o medaile tak nastoupili proti domácímu áčku. Přece jen zde šlo již o hodně a tak tento zápas nabídl již mnohem více vyrovnaný souboj, který ovšem opět dopadl dobře pro naše barvy v poměru 4:2. Ve finálovém utkání tak vyzvali tým TJ Prusinovice, který v minulém kole prošel přes tým Nezamyslic v poměru 4:0. Od úvodního hvizdu se bojovalo opravdu o vše, ale přece jen fyzická i psychická příprava našich borců na tento turnaj byla kvalitnější než soupeře a tak se po konečném hvizdu mohli po vítězství 4:0 radovat z celkového prvenství v turnaji. U tohoto týmu ovšem vše neskončilo jen týmovým úspěchem. Nejlepším střelcem turnaje se stal Filip Ambrož s 18 vstřelenými góly. Nejlepším gólmanem turnaje byl vyhlášen Martin Štěbra, který za svá záda v 6 zápasech pustil jen 4 střely. Neužitečnějším hráčem týmu byl zvolen Jakub Ambrož. Celému týmu patří obrovská gratulace. Jen tak dál. 

Sestava (foto): Kryštof Hošek (7), (B) Martin Štěbra (1), Filip Ambrož (18), Sabinka Hladíková, David Ambrož (6), Jakub Ambrož (8). (v závorce počet gólů).

Všechny zápasy a tabulky turnaje (ico-word).

Starší přípravka

Turnaje starší přípravky se zúčastnily kromě Pustiměře ještě týmy FC Ajax Bezměrov, FC Slovácko - dívky, TJ Prusinovice, SK Moravan Kostelec u Holešova, FK Němčice nad Hanou, ALL Stars a tým SK Hanácká Slavia Kroměříž, která byla jasným favoritem turnaje, takže se tu spíše hrálo o druhé místo. 

Náš tým nastoupil v prvním utkání proti týmu Kostelce, který porazil jendoznačně 5:1. Ve druhém utkání nastoupili ve vyrovnaném utkání proti domácímu Bezměrovu. V poslední minutě za vyrovnaného stavu 2:2 David Štulo dvakrát zdálky bohužel orazítkoval jen tyč a z následného protiútoku po odraženém balónu jsme inkasovali na 3:2. Následné vysunutí do útoku pro nás znamenalo už jen další gól a tak jsme prohráli 4:2. Poslední zápas skupiny jsme na stoupili proti favoritům turnaje Kroměříži se kterou jsme prohráli 6:0. Základní skupinu jsme ukončili na 3 místě, tak nás v dalším zápase čekal dívčí tým ze Slovácka. Tentokrát jsme vyrovnaný zápas zvladli a po vítězství 2:0 postoupili do semifinále, kde nás bohužel opět potkal tým Kroměříže. V tomto zápase se projevila absence několika hráčů, kteří z důvodu jiných povinností museli turnaj opustit již v průběhu základní skupiny. I přes zlepšený a bojovný výkon jsme prohráli 3:0. Do boje o 3 místo jsem poté nastoupili proti týmu z Těšnovic, kteří semifinále prohráli na penalty s domácím Bezměrovem. Bohužel i přes velkou bojovnost a odhodlání jsme zápas nezvládli a prohráli jsme těsně 3:2, což pro nás znamenalo konečné 4 místo. Celý turnaj vyhrál tým z Kroměříže, který potvrdil roli favorita a ve fnále porazil domácí tým Bězměrova 7:4. 

Sestava: Tereza Kostihová, Kristýna Hladíková (1), Beáta Juruová, David Štulo (5), Marek Pospíšil, David Výmola (4), Matěj Emperger (1), (B) Jan Michálek, Lukáš Mazel, Jan Špičák. (v závorce počet gólů).

Všechny zápasy a tabulky turnaje (ico-word).

Pozn.: foto bude k dispozici později, zatím se zpracovává.

Autor: Petr Snídal

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery