Úvod

JUNIOR CUP 2017

publikováno 26.08.2017 (aktualizováno 30.08.2017)

STŘÍBRNÝ“ JUNIOR CUP 2017 MORAVSKÉ PRUSY

V rámci letní přípravy na nadcházející sezónu se v předposlední prázdninové sobotě pustiměřská přípravka zúčastnila turnaje, který pořádal TJ Sokol Moravské Prusy. Již při příjezdu do sportovního areálu nás pořadatelé překvapili materiálním zabezpečením turnaje, a protože se slunce dralo na oblohu hned od rána, bylo se na co těšit.

Do turnaje byly přihlášeny 2 týmy, starší přípravka ročník 2006-2007 a mladší přípravka ročník 2008 a mladší. Každý z týmů odehrál turnaj ve své kategorii, a to systémem tabulky, kde se utkal každý tým s každým a na dva zápasy. Vítěz byl určen počtem získaných bodů.

Starší přípravka se utkala ve své skupině s týmy Moravské Prusy, Ivanovice, Moravské Málkovice a Brankovice. Vstup do turnaje nám bohužel úplně nevyšel, když v úvodním zápase podlehli soupeřům z Ivanovic těsně 1:0. Ale hned ve druhém zápase již naplno bodovali, když porazili stejným skóre M.Málkovic, v následném zápase se rozešli s Brankovicemi smírně po skóre 2:2. Další soupeřem bylo domácí družstvo, které v dosavadním průběhu jasně dominovalo. Pustiměř sice bojovala, ale nakonec podlehla 2:0. Kromě domácích byl zbytek tabulky velice vyrovnán, a tak do druhého kola zápasů nastupovalo naše mužstvo povzbuzeno vidinou zisku trofeje a snahou vrátit Ivanovicím úvodní prohru, což se jim podařilo, když zvítězili 1:0. A když v následujícím utkání porazili gólem Honzy Kotulána v poslední minutě utkání M.Málkovice 1:0, bylo místo na bedně jistotou. Poslední 2 zápasy nám nevyšli, když jsme prohráli s Brankovicemi 1:0 a domácími Prusy 2:0. Vývoj ve skupině pro nás ovšem dopadl velice šťastně, a tak naše mužstvo se ziskem 10 bodů obsadilo 2. místo, když díky lepším vzájemným zápasům zůstal tým M.Málkovic za námi na 3.místě. Z vítězství se radovali domácí M.Prusy, které neprohráli ani jeden zápas.

Sestava Pustiměře doplněná o hostující hráče, předváděla z počátku nervózní fotbal. Navíc nám v sestavě chyběl brankář, takže jsme v průběhu hry hledali vhodného kandidáta, kterého jsme poté nalezli ve Vojtěchovi Sekaninovi. I přes drobné zranění, které utrpěl v jednom ze zápasů, díky jeho zákrokům, bojovnosti a nasazení hráčů v poli, podařilo se nám získat cenné umístění. Za předvedené výkony všech hráčů jim velice děkuji. 

Pro část hráčů to bylo poslední vystoupení v soutěži přípravky, neboť jejich věk jim již nedovoluje pokračovat v nadcházející sezóně v této soutěži, proto jim přeji mnoho úspěchů v žácích.

 

Mladší přípravka se ve skupině utkala s týmy M.Prusy, Hoštic a Bohdalic. Bohužel vstup do turnaje jsme měli ještě o trochu horší než jejich starší kolegové, když jsme úvodní 2 zápasy prohráli, nejdříve s Bohdalicemi 4:0 a následně s Hošticemi smolně 4:3. Ve 3. zápase jsme nastoupili proti domácím. Hráči přidali na aktivitě, což bylo na hřišti vidět a přineslo očekávané ovace. Bohužel poslední vyloženou šanci zápasu jsme neproměnili a tak utkání skončilo remízou 3:3. Do odvetných zápasu šli hráči silně nabuzeni posledním úspěchem, který ještě více umocnilo následné vítězství proti M.Prusům 4:3. Dalším soupeřem byl tým Hoštic, který podobně jako tým domácích ve starší přípravce dominoval této skupině. Ve velice vyrovnaném zápase předváděli hráči výbornou hru a byly za to odměněni dalším vítězstvím v poměru 4:3, když jako jediní Hoštice porazili. V posledním utkání nastoupili proti týmu Bohdalic, kterým bylo co oplácet z prvního zápasu. A to se podařilo na 100%, když hráči k výborným zákrokům gólmana Matěje Svobody přidali vylepšenou obrannou hru a v útoku se dařilo Janu Špičákovi, který vystřílel hattrick, zvítězili Pustiměřští 3:0. Díky výborné druhé části turnaje tak Pustiměř obsadila 2. místo za vítěznými Hošticemi. Na 3. místě se umístil tým Bohdalic.

Musím pochválit všechny hráče, za nasazení a hru, kterou předváděli. Vyzdvihnout musím hostujícího brankáře Matěje Svobodu, který tým několikrát podržel a podpořil útočnou snažení i svými dvěma góly. A samozřejmě nesmím zapomenout na 2 hráčky v sestavě, které při své premiéře odvedly dobré výkony.

První řada zleva: Matěj Svoboda(2), Vojtěch Sekanina; Druhá řada zleva: Filip Ambrož(2), Jan Špičák(6), Jakub Ambrož, Martin Štěbra, David Ambrož, Michal Bárdy(6), Kristýna Hladíková, Beáta Jurůová; Horní řada zleva: trenér Petr Snídal, Mirek Unjatycký, David Štulo(3), Jan Kotulán(1), Tomáš Jurda, Erik Vitásek, Tomáš Klimeš, Jakub Herynk, Marek Pospíšil(1), Michal Sedláček, Matěj Emperger, trenér Lukáš Zahradníček. Na fotce chybí Luděk Pour(1) a trenér Laďa Štěbra. (číslo v závorce označuje počet gólů)

Fotogalerie

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery